Auto vervangen voor elektrische fiets: mijn ervaringen

Ik kamp al jaren met overgewicht. Mijn dokter zegt omdat ik te weinig beweeg. Daar heeft ie eigenlijk wel gelijk in. Mijn vrouw kwam met het revolutionaire idee om mijn auto aan haar af te staan, en voortaan maar naar werk te gaan op de elektrische fiets. Ik werk namelijk hele dagen dus niet veel kans om te gaan sporten in de avond. De rit van huis naar werk en vice versa is eigenlijk het enige moment van de dag waarop ik zou kunnen bewegen.

Maar dat doe ik dus niet door de auto. Dit moet veranderen. Ik woon niet erg ver van huis dus het is goed te doen. Ongeveer 20 tot 25 KM verwijderd van huis is mijn werk. Het is goed te fietsen. Enfin, ik ging dus een beetje rondkijken bij de winkels hier in de binnenstad van Alkmaar. Ik moet zeggen die elektrische fietsen zijn wel aan de prijs zeg. Misschien dat dat goedkoper kan op het web. Dus ik ging kijken met Google of er koopjes online zijn of misschien wel een sale.

Al snel vond ik goede kwaliteit elektrische fietsen voor een scherpe prijs bij Fast & Furious. Hier vind je alle elektrische fietsen van FNF. Mijn oog viel al snel op de zogenaamde transportfiets. Voor mijn werk moet ik nog aardig wat dingen meenemen. Handig bij zo een transportfiets is dat je voor rek hebt waar je dingen op kan zetten en ze heten niet voor niets transport fiets, deze fietsen zijn gespecialiseerd in het vervoeren van cargo. Hier kun je een elektrische transportfiets kopen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor het merk Dutchebike en het model genaamd cargo. Ideaal dus om mijn cargo mee te vervoeren. What’s in a name?!

Enfin, ik heb de fiets nu al een paar weken en ik moet zeggen dat ik mijn auto nog niet mis. Het weer was ongelooflijk mooi deze juli van 2018, dus dat heeft geholpen kijken of ik in de herfst en winter nog zo optimistisch ben.