Autoverzekering vergelijken

Het aantal autoverzekeraars is groot, voor de consument vandaag de dag dus erg lastig om te ontdekken welke autoverzekeraar het meest geschikt is. Wij van Autozoeker hebben daar een oplossing voor en beschrijven in dit artikel hoe u het beste als consument een autoverzekering af kunt sluiten. Deze tips zijn gericht op het online afsluiten van een autoverzekering, dit gebeurt tegenwoordig steeds vaker. Het traditionele bezoek aan een verzekeringskantoor in de regio om een autoverzekering af te sluiten is niet meer gebruikelijk.

  • Bereken uw maandbedrag
    Het berekenen van een maandpremie voor uw autoverzekering is tegenwoordig zeer eenvoudig. Veel websites als bijv. deze website bieden een eenvoudige module aan waarin u uw kenteken, gemeente en bouwjaar in dient te vullen. De module berekent dan automatisch de gemiddelde maandpremie die past bij uw voertuig.
  • Vergelijk alle premies
    Door stap 1 te volgen, heeft u een indicatie van de gemiddelde maandpremie, nu heeft u een beeld bij wat het kost om uw auto te verzekeren. Echter zijn er zoals beschreven veel aanbieders op de markt voor autoverzekeringen, welke verzekeraar past het beste bij je? Deze vraag kun je makkelijk beantwoorden door gebruik te maken van autoverzekering vergelijkers (websites). Je hoeft daar enkel dezelfde informatie in te vullen als bij de berekening en er wordt automatisch een vergelijking getoond. Let wel op dat u een vergelijkingssite gebruikt waar alle vergelijkers in getoond worden zodat u een keuze maakt uit het totale aanbod van alle autoverzekeraars.
  • Bewaar overzicht: kwaliteit boven kwantiteit!

Kwaliteit boven kwantiteit, we kennen het gezegde allemaal. Echter wordt er nog niet altijd goed genoeg opgelet. De vergelijker die een vergelijking zal tonen, zo beschreven in stap 2, zal vaak enkel rekening houden met de maandpremie en o.b.v. de goedkoopste aanbieder deze verzekeraar als ‘beste’ beschouwen. Hou er rekening mee dat dit niet altijd het geval hoeft te zijn. Ons advies is om recensies online te lezen en uit te zoeken welke volgens andere klanten van de betreffende verzekeringsmaatschappij wel of juist niet goed zijn om een autoverzekering bij af te sluiten.