Een autoverzekering kiezen in 4 stappen

Omdat er zoveel bedrijven zijn die autoverzekeringen verkopen, kan het een uitdagende taak zijn om de juiste polis voor jou en je gezin te vinden. Met elke maatschappij die beweert de beste verzekering te bieden, is het gemakkelijk om in verwarring te raken. Op het eerste gezicht lijken alle polissen misschien hetzelfde, maar er zijn belangrijke verschillen waar je rekening mee moet houden. Je doel moet zijn om er een te vinden die alle voordelen die je nodig hebt heeft tegen een concurrerende prijs.

 

Volg deze vier stappen voor het vinden van de beste autoverzekering voor jou:

 

1. Bepaal het niveau van de dekking dat je nodig hebt

Het goedkoopste verzekeringsbeleid is misschien niet degene die je nodig hebt. Goedkope verzekeringen bieden mogelijk geen dekking voor aanrijdingen, waardoor je je eigen auto na een ongeval moet repareren. Het is mogelijk dat ze geen uitgebreide dekking bieden, die schade aan je auto dekt die niet is veroorzaakt door auto-ongelukken, zoals natuurrampen, diefstal of vandalisme.

 

Een verzekering die alleen de minimale hoeveelheid aansprakelijkheidsbescherming biedt die door de wet wordt vereist, kan je geld besparen, maar het zal waarschijnlijk niet de wettelijke eisen dekken die kunnen voortkomen uit ernstige ongevallen waarbij materiële schade of verwondingen ontstaan.

 

Vergeet niet dat niet iedereen dezelfde verzekeringsbehoeften heeft. Bijvoorbeeld, als je een auto leaset, kan het zijn dat je een tussen oplossing nodig hebt. Als de auto total loss wordt verklaard, dekt de overbruggingsverzekering het verschil tussen de werkelijke contante waarde van het voertuig en het openstaande saldo van je lease contract.

 

2. Bekijk de financiële gezondheid van autoverzekeraars

Iedereen wil een goede deal als het om een autoverzekering gaat, maar lage tarieven bieden je niet veel als het bedrijf dat je kiest niet in staat is om zijn vorderingen te betalen. De online rapporten van onafhankelijke classificatiebedrijven, kunnen je helpen de financiële gezondheid van je verzekeraar te bepalen.

 

3. Vergelijk referenties van de autoverzekering

Je kunt online winkelen voor verzekeringen door online te zoeken, te bellen of rechtstreeks met verzekeringsagenten te werken. Het aanvragen van meerdere offertes is belangrijk omdat de prijzen voor hetzelfde dekkingsniveau sterk variëren. Dat gebeurt omdat de verzekeringsprijzen gebaseerd zijn op risico. Elk bedrijf heeft zijn eigen formule voor het meten van het risico van de verzekeringnemer voor het indienen van claims.

 

Sommige verzekeraars vertrouwen sterk op verzekeringsscores om te bepalen hoe waarschijnlijk de verzekeringnemers zijn om claims in te dienen. Andere bedrijven kunnen meer gewicht geven aan het type auto dat je rijdt en hoe duur het zou zijn om te repareren na een ongeval.

 

Waar je woont kan ook een factor zijn in het bepalen van wat je betaalt voor de autoverzekering. Als je postcode een hoger dan gemiddeld aantal auto-ongevallen heeft, kunnen de verzekeringskosten hoger zijn.

 

4. Vraag informatie over kortingen

Veel verzekeringsmaatschappijen bieden kortingen. Als je een tiener hebt met goede cijfers op je autopolis, kan hij of zij in aanmerking komen voor een gereduceerd verzekeringstarief. Sommige verzekeraars bieden kortingen aan automobilisten die jaarlijks een lage kilometerstand halen of een opleiding volgen. Zorg ervoor dat je een lijst met alle beschikbare kortingen opvraagt. Het kan een groot verschil maken in hoeveel je betaalt voor je verzekering.

 

Via Diks.nl kun je zoek naar een goedkopere autoverzekering.