Een BMW uit Hamburg: zo deed ik het

Heb jij wel eens gehoord van een jahreswagen? Dat is Duits voor een soort tweedehands wagen van de zaak. Zeer luxe uitgevoerd, want die Duitsers houden de beste auto’s voor zichzelf natuurlijk. En dan komen ze op de markt tweedehands na al een paar jaar. Die auto’s kun je voor een prikkie kopen, vrijwel zo goed als nieuwe luxe uitgevoerde BMW, Audi, Mercedes, wat je maar wilt.

Sommige dingen zijn in het buitenland gewoon beter, hoe zeer ik ook chauvinist wil uithangen, het is als reëel mens niet mogelijk te verklaren dat de NL automarkt gelijkwaardig is of zelfs beter zou zijn dan DE. Mensen die dat wel doen, die moeten in een gekkenhuis geplaatst worden, of kunnen maar beter de mond dicht houden. Enfin, ik wil geen vijanden creëren maar alle gekheid op een stokje, het is duidelijk dat een auto kopen in Duitsland tegenwoordig the thing to do is.

Tip: gratis kostenberekening easyimport.nl

Dus ik ging een beetje kijken op sites als Mobile en AutoScout. Na een uurtje zoekwerk vond ik mijn droom BMW. Hij staat in Hamburg. Dat is wel een beetje ver rijden vanaf Amsterdam. Dus ik had zoiets van daar heb ik geen zin in hoor. Misschien kan ik het uitbesteden? Ik deed wat onderzoek en zelfs met de kosten van de professionele importeur was ik vele malen goedkoper uit als ik het liet uitbesteden dan zelf doen bij een importeur als Easyimport.nl.

Ik heb dus alles uitbesteed. Nou de auto had ik al snel binnen. Alles werd voor mij verzorgd BPM, kenteken gezeik, alles zeg ik je. En ik had mijn gedroomde BMW voor de stoep staan, veel goedkoper dan ooit in NL gekund had en ik zeg je dit soort luxe uitgevoerde BMW zijn er geeneens in Nederland dus ik had echt geen keuze.