Handig bij het kopen van een tweedehands auto

Wanneer je van plan bent een tweedehands auto te kopen dan ben je opzoek naar de auto die perfect bij jou past. Maar hoe weet je nou zeker dat de auto die jij gevonden hebt wel zo perfect is? Hieronder vind je een aantal handige tips die je moet checken wanneer jij een auto wilt kopen.

RDW Kenteken check

De RDW, Rijksdienst voor het Wegverkeer, beheert alle geregistreerde voertuigen in Nederland. De meeste gegevens die bij de RDW bekend zijn kunnen geheel kosteloos online opgevraagd worden met een RDW kenteken check. Door een kenteken check uit te voeren kom jij achter belangrijke gegevens van een voertuig zoals het verbruik, APK vervaldatum, bouwjaar, etc. Voor een kleine vergoeding kan je ook achter andere belangrijke gegevens komen zoals het aantal eigenaren, dagwaarde, vervangen onderdelen bij de APK, schadeverleden en een kilometerstand check.

Waarom een RDW kenteken check

Je wilt natuurlijk geen kat in de zak kopen. Je kan een miskoop voorkomen door eerst een RDW kenteken check uit te voeren. Wanneer je ziet dat het voertuig snel van een aantal eigenaren wisselt kan je er vanuit gaan dat er iets mis is met het voertuig. Of wordt het voertuig aangeboden met een kilometerstand van 50.000 km maar komt uit de kenteken check naar voren dat dit niet klopt, dan klopt er iets niet en probeert de verkoper je misschien wel op te lichten.

Bovenstaande zijn natuurlijk slechts voorbeelden. De kenteken check is ook handig om het verbruik van een voertuig na te gaan voor dat je deze koopt. Hiermee zou je van te voren al je maandelijkse kosten kunnen uitrekenen zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Doe er je eigen voordeel mee! Door eerst een kenteken check uit te voeren kan je er nooit slechter op worden.

Ook is het belangrijk om te weten wat de wegenbelasting kost. Wat kost de wegenbelasting voor een auto? Dit is een vraag die velen stellen en handig is om uit te zoeken zodat je niet voor grote kosten komt te staan.