Kan het nog goedkoper?

Uiteraard zijn er altijd mogelijkheden om iets nog goedkoper te doen.

Hoe dan?

Je eigen fiets ombouwen tot elektrische fiets. Het is niet de bedoeling om het helemaal te omschrijven, omdat dit artikel daar eigenlijk niet over gaat, maar wilde het toch even delen en dat gaat gemakkelijk door deze onderstaande video in dit artikel te plaatsen. Het leuke hiervan is dat het een koud kunstje is.

Bekijk de video maar eens

Even over beveiliging…

Een auto parkeren is niet altijd even gemakkelijk een e-bike wél. Weer een vóórdeel! Zijn er ook nadelen?!

Jazeker: slecht weer, maar ook beveiliging zijn nadelig ten opzichte van de auto. Dit laatste is misschien nog wel belangrijker dan een natte onderbroek van de regen.

Bij een auto hoef je enkel op een knopje te drukken om deze af te sluiten en deze is deze goed genoeg beveiligd tegen diefstal, althans in de regel wel, want een auto is minder gevoelig voor diefstal dan een fiets. Laat een elektrische fiets nou ook net een van de voertuigen zijn waar dieven naar op jacht zijn. Dit is dus wel een nadeel ten opzichte van een auto. Het heeft veel
voordelen als alternatief, maar toch is diefstalgevoeligheid een probleempje. Zeker als je uren binnen aan het werk bent is je fiets constant potentiële prooi voor een dief. Omdat dit zo’n hekel punt is wenden we er toch even extra aandacht aan.

Allereerst is het belangrijk om een fietsverzekering tegen diefstal te nemen. Die kost gemiddeld 60 euro per jaar. Opzicht is dat wel te doen, maar je moet ook aan bepaalde eisen voldoen, zoals een goed slot.

Ook als je geen verzekering neemt is een goedgekeurd slot ook aan te raden. Het beste kun je een ART gekeurd kettingslot nemen, want die wordt niet alleen goedgekeurd door de verzekeraar, maar is gewoonweg ook beter bestendig tegen allerhande trucs van het dievengilde. Een ander belangrijk punt is dat je de fiets zoveel mogelijk vast maakt aan objecten, zoals een lantaarnpaal. Een van de trucs is namelijk de fiets in een busje laden. Als die vast zit dan laten ze je fiets meestal met rust. Het werkt een beetje hetzelfde als dat je een deur van je huis wagenwijd open hebt staan. Dan kun je erop rekenen dat dieven naar binnen komen. Als de deur gesloten is lopen ze gewoon voorbij.

Net als in het andere artikel over e-bikes waar een ervaring gedeeld wordt over het kopen van een e-bike via internet kun je een goedgekeurd ART slot ook goedkoper vinden via Google. Een van de webshops die deze sloten aanbieden is motorsloten.eu. Zei zijn gespecialiseerd in de verkoop van alleen goedgekeurde sloten. Zo kun je geen fout maken. Als het aantal sterren maar klopt. Dit kun je navragen bij je verzekeraar.