Kosten wegslepen auto bij pech

Met pech langs de weg staan is een stressvolle situatie. hoeveel kost een auto wegslepen bij pech? En krijg je de kosten van de sleepdienst vergoed? We leggen het uit in dit artikel.

Kosten wegslepen auto bij pech

Met pech langs de weg staan is een stressvolle situatie. Er moet in een korte tijd veel geregeld worden. Het is dan fijn om te weten waar je precies aan toe bent qua kosten. Want hoeveel kost een auto wegslepen bij pech? En krijg je de kosten van de sleepdienst vergoed vanuit je autoverzekering? We leggen het uit in dit artikel.

Kosten wegslepen auto en de oorzaak van pech

De kosten van het wegslepen van de auto bij pech hangen af van de oorzaak van de pech: komt het door een ongeval of is er vanzelf iets kapot gegaan aan de auto? De ene oorzaak wordt wel vergoed vanuit je autoverzekering, de andere niet.

Kosten wegslepen auto door ongeval

Sta je met pech langs de weg door een ongeval? De kosten van het wegslepen van je auto vallen in dit geval binnen de dekking van je autoverzekering. Ook zorgt je autoverzekeraar ervoor dat jij veilig thuiskomt. Je moet hen dus bellen om geholpen te worden. Check de voorwaarden van je autoverzekering om te kijken wat je precies vergoed krijgt. Dit verschilt namelijk per verzekeraar.

Kosten sleepdienst auto bij mechanische storing

Gaat je auto onderweg kapot zonder dat je een ongeval hebt gehad? De kosten van je auto wegslepen worden dan niet vergoed door je autoverzekering. Je moet je auto laten wegslepen door een pechhulpdienst, bijvoorbeeld ANWB Wegenwacht. Als je hier lid van bent, worden de kosten wel vergoed. Ben je geen lid, dan moet je ter plekke lid worden of een schakelbedrijf inhuren. Bij beide opties kost dit rond de 250 euro.

Auto wegslepen kosten vergoeding

Wil je de kosten van het wegslepen van je auto bij pech altijd vergoed krijgen, ongeacht de oorzaak van de pech? Dan heb je een pechhulpverzekering nodig. Je auto wordt dan ter plekke gemaakt of naar de garage gesleept. Ook wordt er vervangend vervoeg geregeld zodat je naar huis kunt. Deze kosten worden allemaal vergoed.

Je hebt verschillende opties als het op een pechhulpverzekering aankomt. Je hebt:

  • Pechhulp bij je autoverzekering: dit is een aanvullende verzekering bij je autoverzekering.
  • Lidmaatschap bij pechhulpdienst: als je lid bent van een pechhulpdienst komen zij je helpen.
  • Pechhulp on demand: je ziet hierbij niet vast aan een abonnement en schakel je in wanneer je pechhulp nodig hebt. Je betaalt alleen bij pech, maar er wordt minder vergoed.
  • Pechhulp reisverzekering: via je reisverzekering kun je een pechhulpverzekering afsluiten voor in het buitenland.

Kies je voor pechhulp bij je autoverzekering, dan is het belangrijk goed in de voorwaarden te kijken waar je precies recht op hebt. Je autoverzekering vergelijken helpt je de verzekering te vinden die het meest vergoed voor je auto wegslepen tegen de laagste premie. Op een vergelijkingssite als Geld.nl vind je gemakkelijk de goedkoopste autoverzekering mét pechhulp.

Uiteraard hopen we dat je sowieso niet met pech langs de weg komt te staan. Maar mocht het je toch overkomen, dan weet je nu wat je kunt verwachten.