Meer veiligheid met een achteruitrijcamera

Het is met een groot voertuig vervelend om achteruit te rijden. Grote voertuigen hebben een grotere dode hoek waardoor het tijdens het achteruitrijden veel moeilijker is om veilig achteruit te rijden. De kans op ongevallen is veel hoger wanneer een voertuig een grotere dode hoek heeft. Want een chauffeur kan nog minder goed weten of er mensen achter het voertuig zijn als het voertuig een grotere dode hoek is.

Om ongelukken en andere schade tijdens het achteruitrijden tegen te gaan is het mogelijk om een achteruitrijcamera te installeren. Een achteruitrijcamera neemt het grootste deel van de dode hoek weg waardoor het voor de bestuurder veel makkelijker wordt om veilig achteruit te rijden. Voor bestuurders van grote voertuigen is dit een heel groot voordeel, maar ook bestuurders van kleine voertuigen hebben er baadt bij als ze een achteruitrijcamera hebben. Bestuurders van kleine voertuigen kunnen eventuele schade voorkomen met een achteruitrijcamera omdat ze met een achteruitrijcamera kunnen zien of er iets achter het voertuig is wat schade kan veroorzaken en schade is al snel meer dan de kosten van een achteruitrijcamera.

De reden waarom mensen nog niet massaal een achteruitrijcamera hebben is omdat achteruitrijcamera’s erg duur zijn. Een achteruitrijcamera kopen begint ergens tussen de tweehonderd en de driehonderd euro, maar als je een geavanceerdere achteruitrijcamera wilt kom bijvoorbeeld bij een achteruitrijcamera draadloos uit of bij één waarmee je in het donker kan kijken.

Het vervelende aan achteruitrijcamera’s is dat het niet mogelijk is om een waeco camera op een orlaco monitor aan te sluiten. Een goedkopere orlaco monitor of camera van een ander merk kan je dus niet aansluiten op een goedkopere waeco monitor of monitor van andere merken. Zo kun je dus niet voor minder dan tweehonderd euro een achteruitrijcamera aan schaffen. Alleen van Zwitserland maakt het mogelijk om hun camera’s en hun monitors aan te laten sluiten op de monitors en camera’s van andere merken en heeft daarin een voorsprong