Nieuwe auto nodig maar geen geld?

In deze relatief lastige financiële tijden is het vandaag de dag voor veel consumenten niet gemakkelijk om rond te komen, laat staan het aanschaffen van luxe goederen. Toch zijn er bepaalde momenten die op kunnen treden waarbij het echt noodzakelijk is om luxe goederen te vervangen, een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld je auto.

Na enkele jaren kan het zo zijn dat de kwaliteit van je auto achteruit gaat en dat je toe bent aan een nieuw voertuig. Echter moet je hier natuurlijk wel de financiële middelen voor beschikbaar hebben om een dergelijke aanschaf te kunnen doen. In veel gevallen is dit dus niet het geval, dit brengt veel stress met zich mee voor de consument en de consument wordt in deze situatie vaak gedwongen om een (in onze ogen) verkeerde keuze te maken. We schetsen de volgende situatie:

Uw auto is eigenlijk aan vervanging toe omdat er teveel kwaliteitsproblemen zijn en de auto dus anders afgekeurd wordt. Echter heeft u geen geld beschikbaar voor de aanschaf van een nieuwe auto. Wat doet u nu?

In veel gevallen zullen de mensen die terecht komen in bovenstaande situatie ervoor kiezen om de huidige auto te laten repareren. Als we dit evalueren is dit (zeker op lange termijn) niet zo’n verstandige keuze, zo is het in onze ogen verstandiger om een lening voor de aanschaf van een nieuwe auto aan te vragen. U kunt op dat moment een nieuw voertuig kopen en kunt uw oude voertuig verkopen. Dit zal kosten besparen op de reparaties die anders uitgevoerd moesten worden. Daarnaast is de kans vrij groot dat de oude auto het daaropvolgende jaar alsnog gerepareerd moest worden en u opnieuw te maken zou krijgen met een hoge kostenpost.
Op het moment dat u een compleet nieuwe auto aanschaft neemt u al deze problemen weg en hoeft u enkel de lening terug te betalen, dit kan naturlijk in termijnen. Op lange termijn zal u hier veel meer op besparen dan dat u gaat investeren in de reparatie van uw oude auto.