Wat zijn de beste rijscholen van Amsterdam?

In Amsterdam heb je erg veel rijscholen, zoveel dat je af en toe door het bos de bomen niet meer ziet. Dat er zoveel rijscholen zijn is niet zo gek, elk jaar bereiken weer veel jongeren de leeftijd dat ze auto mogen rijden, en het eerst wat je dan doet is natuurlijk rijles nemen bij een rijschool bij jou in de buurt.

Hoewel er veel rijscholen zijn in Amsterdam, betekent dit natuurlijk niet dat deze allemaal even goed zijn. Er zijn scholen in verschillende categorieën, zo heb je veel rijscholen die door één persoon wordt gerund. Deze persoon geeft meestal zelf de rijlessen.

Verschillen tussen rijscholen.

Dan heb je de iets grotere rijscholen met meer rijinstructeurs, en de hele grote rijscholen met veel rijinstructeurs en diverse opleidingscentra en veel mogelijkheden tot het behalen van je rijbewijs. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de rijopleiding van de ANWB, zonder meer een van de grootste hoog aangeschreven rijopleidingen van Nederland.

Hoewel de ANWB een hoog slagingspercentage heeft betekend niet dat ze de enige zijn. Daarnaast kan een lespakket of het uurtarief je tegenstaan en net buiten budget vallen.

De ANWB en andere grotere rijscholen in Amsterdam, doen veel aan marketing en deze kosten worden weer verrekend in de het rijles tarief. Waardoor het tarief hoger ligt dan bij de kleinere rijschoolhouders die minstens net zo goed zijn, maar minder aan marketing uitgeven.

Meer passie en liefde voor het vak bij kleinere rijscholen.

Een ander groot voordeel van kleinere rijscholen is dat de rijinstructeur veel passie heeft voor zijn werk. Hij of zij geeft graag les, en brengt de expertise op een leuke passievolle manier over op jou als leerling zodat je een volwaardige autorijder kunt worden die fatsoenlijk autorijden en veiligheid hoog in het vaandel heeft staan.

Hoe vind je deze rijscholen?

Omdat de kleinere rijscholen niet groot adverteren is het wat lastiger om nu precies te zien welke er allemaal zijn. Laat staan welke de bij de beste rijscholen van Amsterdam horen. Nu zijn wij niet autoritair op het gebied van rijscholen en al helemaal niet de aangewezen organisatie om te bepalen wat de beste rijschool van Amsterdam is. Maar op basis van onze ervaringen, en de informatie die wij van onze bezoekers krijgen kunnen we je wel in de juiste richting sturen.

Onze tip voor beste rijscholen in Amsterdam

Naast de rijopleiding van de ANWB horen wij veel goed nieuws over rijschool Lesnu, en dat dit volgens kenners een van de beste rijscholen in Amsterdam is. Dit is gebaseerd op de eerder genoemde passie van de rijinstructeur, de betaalbare tarieven voor rijlessen, de kwaliteit en hoge slagingspercentage.

Niet zo lang geleden hebben wij een blog geschreven over hoe je een geschikte rijschool vinden kunt. Daarin staan enkele tips over hoe je een rijschool kunt vinden. Mocht Lesnu niet in de buurt zijn en de rijopleiding van de ANWB buiten budget vallen. Dan zou je deze tips kunnen proberen voor het vinden van een geschikte rijopleiding.