Auto importeren uit Duitsland

Het importeren van Duitse auto’s wordt steeds populairder in ons land. Terwijl men hier een aantal jaar geleden nog een beetje huiverig tegenover stond, lijkt nu het tij gekeerd en gaan steeds meer mensen overstag. En dat is goed te begrijpen als je ziet hoeveel voordelen het kan opleveren! Hieronder zijn een viertal voordelen kort uitgelicht.

BMW

  • Duitse auto’s zijn goedkoper

Het belangrijkste voordeel is uiteraard het ontbreken van BPM (Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen) op auto’s in Duitsland waardoor auto’s bij onze oosterburen een stuk goedkoper zijn. Voor exact dezelfde auto betaal je in Duitsland vaak een derde minder in prijs dan in Nederland. Een groot verschil dus!

  • Lage kilometerstanden

In Duitsland zijn er relatief veel auto’s op de markt met een kilometerstand van onder de 10.000KM. Het gaat hier vaak om de zogenoemde Jahreswagens. Dit zijn auto’s waar medewerkers van de fabriek maximaal een jaar in rijden voordat ze weer worden doorverkocht. Deze auto’s worden vaak tegen flink lagere prijzen dan de nieuwprijs aangeboden.

  • Meer keus op de Duitse markt

Als je er eens goed over nadenkt, is het Nederlandse aanbod in personenauto’s ronduit saai te noemen. Je ziet zelden een auto voorbijkomen in een gedurfde kleur of in een luxere uitvoering. Het is in ons land veel van hetzelfde. En dat is niet erg, maar wel jammer! Gelukkig is de Duitse automarkt veel diverser. De meeste auto’s komen al sneller in een luxere uitvoering en qua kleur of andere extra’s is er ook volop keus!

  • Groot aanbod in importmogelijkheden

Steeds meer autodealers bieden importpakketten aan voor het moeiteloos importeren van auto’s vanuit het buitenland. En vooral Duitsland is een populaire keuze. Dit betekent dat voor een kleine meerprijs het volledige aankoopproces uit handen genomen wordt. Het enige wat je dan nog zelf moet doen is de auto uitkiezen. Verder leun je lekker achterover terwijl het werk voor je wordt gedaan. Makkelijker kan natuurlijk niet!